Steigerbuis kapstok

Zelf een steigerbuizen kapstok maken? Een steigerbuizen kapstok heeft een stoere industriële look en kunt u eenvoudig zelf maken door buiskoppelingen en buizen te combineren. U kunt hiermee variëren door alleen buizen en buiskoppelingen te gebruiken of hier nog een (steiger)houten plank aan toe te voegen. Door de kapstok zelf te maken bent u een stuk goedkoper uit en kunt u deze naar eigen wens samenstellen.

 

Kapstokken van stalen steigerbuizen [inspiratie]

Hieronder vindt u een aantal verschillende kapstokken, kapstokken alleen met staal en de andere met hout en staal. De voorbeelden kunt u als inspiratie gebruiken voor uw woning of nieuwe project. Het is mogelijk om zowel zonder als met houten planken een stalen kapstok te maken.

Steigerbuis Kapstok kapstok van steigerbuizen

industriële kapstok steigerbuis                            Steigerbuis kapstok met plank                            kapstok maken van steigerbuizen

 

Zelf een steigerbuis kapstok maken

Zelf een steigerbuis kapstok maken? Wanneer u zelf een kapstok met steigerbuizen maakt, heeft u onze gegalvaniseerde stalenbuizen en buiskoppelingen nodig. Deze kunt u eenvoudig verbinden door middel van een inbussleutel. Indien u een steigerhouten plank wilt toevoegen, kunt u deze eenvoudig online kunt bestellen bij steigerhoutkopen.net en steigerplank.com.

 

Benodigdheden om een steigerbuis kapstok te maken

 

Voor bovenstaande kapstok heeft u het volgende nodig:

1x steigerbuis van 60cm (Ø 26,9)

4x buiskoppeling met haak (type A64)

2x leuningdrager (type A34)

2x afdekdop (optioneel)

4x schroef

 

 

Handige tools:

boormachine

inbussleutel

waterpas

rolmaat

potlood

 

 

Steigerbuis kapstok maken [stappenplan]

1. Plaats de buis in de twee leuningdragers.

2. Bepaal middels een rolmaat waar u de buiskoppeling met haak wilt en markeer dit met het potlood. Zorg voor een gelijke afstand tussen de haken.

3. Schuif de buiskoppelingen met haak over de buis op de plek van de markering en draai deze vast met de inbussleutel. Bevestig eventueel de afdekdoppen aan de uiteinden van de buis.

4. Bepaal de juiste hoogte voor de kapstok, zodat eventueel ook de kleintjes hun jas kunnen ophangen. Markeer de hoogte door de gaten van de leuningdragers af te tekenen. Gebruik de waterpas om er zeker van te zijn dat de kapstok recht hangt.

5. Boor de gaten in de muur.

6. Houd de kapstok tegen de muur en boor de schroeven in de muur.

 

 

YouTube handleiding

Daarnaast is YouTube ook erg handig voor instructievideo's en hebben we een instructievideo gevonden voor een vergelijkbare kapstok. Let wel, deze video is Engelstalig.

 

 

Ga direct aan de slag of neem contact op

Wilt u meer informatie over de steigerbuis kapstok of de kapstok met hout en staal? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Dit kan eenvoudig via het contactformulier, ons te bellen op +31 (0)30 7601696 of te mailen naar info@b-onebv.nl. Wij helpen u graag verder. Daarnaast kunt u onze producten voor nog veel gebruiken! Zo kunt u onze producten gebruiken voor: